Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

‘Effecten van licht op de gezondheid’ Lezing georganiseerd door Vrouwennetwerk Goirle

18 januari, 19:45 - 22:00

€7,50

De medische en biologische wetenschap heeft pas de laatste 30 jaar aangetoond dat licht dat het oog binnentreedt naast een visueel ook een belangrijk niet-visueel biologisch effect op het menselijk lichaam heeft. We begrijpen daarom nu dat de effecten van goede verlichting veel belangrijker zijn dan de visuele effecten alleen: er is een directe relatie tussen licht en gezondheid. De positieve invloed van licht op onze gezondheid en op ons welzijn werkt in het bijzonder via onze biologische klok. Deze regelt, onder invloed van licht, allerlei vitale levensprocessen. Vooral als we ’s winters weinig van daglicht kunnen profiteren is het belangrijk te weten op welke manier licht onze gezondheid, prestatie en stemming beïnvloedt en hoe we daar misschien slimmer mee om kunnen gaan. Daarnaast leren we steeds meer over toepassingen van licht als therapie.

Wout van Bommel heeft ruim 35 jaar bij Philips Lighting gewerkt in verschillende lichtapplicatie functies. De laatste jaren voor zijn pensionering was hij verantwoordelijk voor het internationale lichtkenniscentrum van Philips.

Belangstellenden zijn welkom. De kosten zijn €7,50 inclusief koffie/thee, te voldoen aan ingang van de zaal. Wij verzoeken u op tijd aanwezig te zijn, zodat de spreker ongestoord aan de lezing kan beginnen.

Gegevens

Datum:
18 januari
Tijd:
19:45 - 22:00
Kosten:
€7,50

Organisator

Vrouwennetwerk Goirle
E-mail:
secretariaat@vrouwennetwerkgoirle.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

C.C. Jan van Besouw
Thomas van Diessenstraat 1
Goirle, 5051 RJ
+ Google Maps