Agenda

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

‘Tradities geven ons houvast’ Lezing georganiseerd door Vrouwennetwerk Goirle

2 maart, 19:45 - 22:00

€7,50

Waarom schilderen wij eieren met Pasen en geven wij moeder op Moederdag een ontbijtje op bed. Dat doen we omdat het traditie is. Alle tradities hebben een historisch verhaal. Wanneer je ´s morgens bijvoorbeeld je kop koffie of theedrinkt en een boterham met kaas eet, denk je niet dat je met een traditie te maken hebt.

Tradities is levend erfgoed. Het zijn gewoonten en gebruiken van nu, maar met een historische wortel. We nemen ze over van onze ouders en voorouders en geven ze op onze beurt weer door aan onze kinderen en kleinkinderen.

Tegenwoordig spreken wij vaak over immaterieel erfgoed. Dat komt omdat Nederland in 2012 het UNESCO Verdrag ter Bescherming van het Immaterieel Cultureel Erfgoed ondertekend heeft.
Een verplichting van dit verdrag is dat elk land zijn immaterieel erfgoed moet inventariseren. Momenteel zijn er tradities die bedreigd worden. Denk aan het drie keer kussen en het handen schudden, zal dit ooit nog terugkomen?

Ineke Strouken heeft 32 jaar als directeur leidinggegeven aan het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland. Met veel passie geeft zij lezingen over tradities die geworteld zijn in het dagelijks leven

Belangstellenden zijn welkom. De kosten zijn €7,50 inclusief koffie/thee, te voldoen aan ingang van de zaal. Wij verzoeken u op tijd aanwezig te zijn, zodat de spreker ongestoord aan de lezing kan beginnen.

Gegevens

Datum:
2 maart
Tijd:
19:45 - 22:00
Kosten:
€7,50

Organisator

Vrouwennetwerk Goirle
E-mail:
secretariaat@vrouwennetwerkgoirle.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

C.C. Jan van Besouw
Thomas van Diessenstraat 1
Goirle, 5051 RJ
+ Google Maps