FC OPTIEK GOIRLE

Fotoclub Optiek werd in augustus 1978 opgericht door Rinus van Boxtel. Het werd een echte zwart/wit club met leden die het leuk en boeiend vonden om datgene wat ze gefotografeerd hadden zelf te ontwikkelen en af te drukken in de natte doka. De club groeide uit tot een begrip in Goirle.

Iedere week, op donderdag, is er in de Wildacker in Goirle clubavond. Men bespreekt dan de techniek van het fotograferen en soms trekt men er op uit om op locatie te fotograferen.

Per seizoen zijn er 7 (onderlinge) competities, die gejureerd worden door collega-fotoclubs en door amateur- of beroepsfotografen. Aan het einde van het seizoen wordt de fotograaf van het jaar gekozen.

Uiteraard is door de ontwikkeling van de fotografie, de procedure om te komen tot zwart-wit foto’s veranderd. De digitale fotografie heeft ook binnen Fotoclub ‘Optiek’ zijn intrede gedaan. Wij wijden daar ook verschillende clubavonden per seizoen aan.

Ieder jaar hebben wij een expositie in het 3de weekend van maart, met voor het overgrote deel zwart-wit foto’s. Fotoclub ‘Optiek’ wil zich graag blijven onderscheiden van andere fotoclubs en het “zwart-wit club” zijn, in ere houden.

PRAKTISCHE INFORMATIE