KONINLIJKE HARMONIE OEFENING & UITSPANNING

HARMONIEORKEST

Het harmonieorkest van “Oefening en Uitspanning” bestaat uit ongeveer 60 blazers en slagwerkers. Het orkest staat sinds oktober 2013 onder leiding van dirigent Jac Sniekers en speelt in de 1e divisie van de Federatie van Katholieke Muziekbonden in Nederland.

De gezellige sfeer in de vereniging draagt bij aan het muzikale niveau van het orkest. De concerten van de vereniging kenmerken zich door het uiteenlopende karakter. Zo wordt er naast de Nieuwjaars- donateurs- en uitwisselingsconcerten ook jaarlijks een kinderconcert, een themaconcert en een Carnavalsconcert georganiseerd. De programma’s van de concerten worden afgestemd op het karakter van de evenementen. Dit maakt dat het orkest naast het klassieke repertoire ook raad weet met lichte muziek zoals popmuziek en swingende arrangementen.

Elke donderdag repeteert het orkest van 20:00 tot 22:00 uur in de orkestzaal van het Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle.

SLAGWERKGROEP

In het jaar 2018 heeft de Slagwerkgroep haar 60-jarig bestaan gevierd. Na een start in 1958 als trommelaars die voornamelijk bestemd waren om de harmonie in het gelid te laten lopen, is zij met name in de laatste 20 jaar omgevormd naar een club enthousiaste slagwerkers die geheel eigentijdse muziek maken. Muziek die specifiek geschreven is voor slagwerkgroepen. De tijd van het uitsluitend spelen van marsen om hiermee over straat te gaan, ligt ver achter ons. Natuurlijk is dit wel onderdeel gebleven van alle muzikale activiteiten zoals serenades en optochten.

Het repertoire is zeer veelzijdig omdat het gebruik van melodische slagwerkinstrumenten inmiddels helemaal gemeen goed geworden is. Denk aan marimba’s, vibrafoon, xylofoon, klokkenspel en buisklokken. Maar daarnaast wordt ook gemusiceerd op pauken, conga’s, toms, drumset en de vanouds niet weg te denken bas- tenor- field en snaretrom.

De slagwerkgroep geeft concerten. Dat doet ze samen met de harmonie en met andere slagwerkgroepen in de vorm van uitwisselingsconcerten. Ook worden uitdagingen gezocht en gevonden door slagwerkavonden te organiseren in breder verband en met bijzondere gasten.

Geïnteresseerd in slagwerk? Kom gerust langs tijdens onze repetitie op woensdagavond vanaf 19:30 uur tot 21:45 uur in Cultureel Centrum Jan van Besouw Goirle. Heeft u vragen voor ons? Wij beantwoorden ze graag. Mail ze naar swgoirle@gmail.com

Repetitietijden

Slagwerklessen / Cadans
Woensdag
middag / begin van de avond
Slagwerkgroep
Woensdag
19:30 – 21:45
Colorato
Donderdag
18:30 – 19:30
Harmonieorkest
Donderdag
20:00 – 22:15

Leslocatie

C.C. Jan van Besouw
Thomas van Diessenstraat 1, Goirle

Contact

secretariaat@harmoniegoirle.nl