THEATERGROEP BOKTOR

Boktor is een theatergroep die voorstellingen maakt waarbij amateurspelers gekoppeld worden aan een jonge maker. Kwaliteit, onderzoek en experiment staan hierbij voorop.

​Boktor is inmiddels een begrip in Goirle en omstreken. Boktor wil voorloper en ook het voorbeeld zijn in Brabant van amateurtoneel in ontwikkeling. Toneel wat schuurt, verwondert, afstoot, confronteert, inspireert en vooral een maatschappelijk kritisch maat blijft slaan.

Boktor is nu volop aan het repeteren en voorbereiden voor de nieuwe productie ‘Ferd’s Bloemen BV’ welke zal worden opgevoerd in het 1e weekend van december in het Jan van Besouw.

Het onverwachte overlijden van Ferd, trotse eigenaar van Ferd’s Bloemen B.V., is een klap voor zowel zijn gezin als de hele gemeenschap. Want hoe moet het nu verder met het bedrijf en de enige bron van inkomsten voor de familie?

Bij haar rouw om Ferd wordt weduwe Ton bijgestaan door haar nuchtere zussen. In stevig Brabants dialect ouwehoeren ze over de beste winkel waar je bokkenpoten kunt kopen tot het asbest in het plafond. Maar Ton heeft andere uitdagingen. Ze vecht zich door alle onbegrijpelijke papieren heen maar lijkt het te moeten afleggen tegen het bureaucratische beleid. Moet ze daardoor Ferd’s Bloemen BV verkopen? En wat zijn de consequenties daarvan voor haar familie én de werknemers?

Ferd’s Bloemen B.V. is een voorstelling vol koffie, rook, nieuwe scheldwoorden, Brabants dialect en bokkenpoten. Een as-zwarte komedie.